Dakbedekking

Al sinds 2010 zijn we bij Kamil Dak gespecialiseerd in dakbedekking, en dan met name voor grote industriële gebouwen met platte of hellende daken. Hierbij kan men denken aan distributiecentra, opslagruimtes en logistieke hallen. Het is erg belangrijk dat gebouwen beschikken over een goede dakbedekking, zeker met wisselende weersomstandigheden. 

Materialen voor dakbedekking

Bij Kamil Dak maken we gebruik van twee typen dakbedekking: PVC en TPO. We werken altijd damen met onze vaste leveranciers en kunnen daardoor een gegarandeerde kwaliteit waarborgen. De combinatie van onze expertise en de kwaliteit van onze materialen, resulteert altijd in een duurzaam dak met 10 jaar productgarantie. We vertellen u graag meer over de twee verschillende materialen, de eigenschappen en de verschillen.

Contact

Neem contact op met Kamil Dak B.V.

Kamil Dak B.V.
Polluxstraat 1
5047 RA Tilburg
+31 (0)13 303 22 23
info@kamildak.nl

Uw offerte aanvragen kunt u sturen naar:

calculatie@kamildak.nl
Of stuur ons een bericht via ons contactformulier

VCA certificaat logo

PVC

PVC is de afkorting voor Poly Vinyl Chloride, een thermoplastische kunststof. Het materiaal is van nature een hard materiaal, waardoor het in eerste instantie niet geschikt zou zijn voor het leggen van professionele dakbedekking. Echter zijn er weekmakers toegevoegd, waardoor het wel een erg geschikt materiaal wordt.

Het materiaal is resistent tegen mechanische, biologische en klimatologische invloeden.  PVC is licht in gewicht, waardoor het verwarmd kan worden met een föhn en er dus geen vuur bij aan te pas hoeft te komen. Het materiaal is wortelvast, heeft beperkt onderhoud nodig en is in verschillende kleuren leverbaar, dus aan te passen op de rest van het gebouw.Daarbij is PVC, in vergelijking met andere materialen, erg betaalbaar. PVC is dus een erg geschikt materiaal voor dakbedekking.

Voordelen

Een duidelijk overzicht van de voordelen van PVC:

 • Het materiaal is sterk, waterdicht en licht van gewicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Wortelbestendig
 • Brandveilig
 • Ecologisch verantwoord& recyclebaar
 • Het reflecteert zonlicht UV en creëert een prettig klimaat
 • Beschikbaar in verschillende kleuren

TPO

TPO staat voor Thermoplastische Elastomeer op Olefinbasis en valt onder de thermoplasten. Dat materiaal is gemakkelijk te vervormen wanneer het verwarmd wordt. Wanneer TPO als dakbedekking op het dak wordt aangebracht, wordt het in banen gelegd. De naden worden vervolgens met een heteluchtmachine thermisch aan elkaar gelast, wat een waterdichte verbinding creëert. Het materiaal is vuurbestendig UV- en ozonbestendig, bestand tegen chemische invloeden en heeft daarbij een lange levensduur.  Ook is TPo zeer geschikt als dakbedekking in combinatie met zonnepanelen.

Voordelen

De voordelen van TPO op een rij:

 • Sterk elastisch en licht
 • Energiebesparend
 • Hoger temperatuurcomfort (door reflecterend folie)
 • Wortelvast
 • Geen uittreding van chemische stoffen
 • Geschikt voor een groen dak
 • Uv-bestendig

Waarom u uw dakbedekking door Kamil Dak B.V. moet laten leggen

Met jaren ervaring en een toenemende groep van vaste opdrachtgevers, hebben wij bij Kamil Dak B.V. in de afgelopen jaren miljoenen m2 kunststof dakbedekking aangebracht in Europa. 

Dagelijks staat ons team klaar om u van de beste service en kwaliteit te voorzien. Naast het leggen van de dakbdekking bieden wij ook dakreparatie en renovatie aan. Daarbij kunt u ook voor service en onderhoud terecht bij Kamil Dak B.V. Met die service en onderhoud kan na het leggen van de dakbedekking schade voorkomen worden en wordt de levensduur verlengd.

Teamfoto kamil dak

Contact

Is er bij u sprake van schade en is er een dakreparatie nodig? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.